Τα αποτελέσματα από το Web Design Survey του A List Apart

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του Web Design Survey που διοργάνωσε τον Απρίλιο του 2007 το A List Apart. Σχεδόν 33.000 επαγγελματίες από τον χώρο του Web απάντησαν στις 37 ερωτήσεις του ερωτηματολογίου, παρέχοντας έτσι τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί ποτέ για τους 'εργάτες' του σημερινού Web. Mετά από μήνες επεξεργασίας και με την βοήθεια στατιστικολόγων παρουσιάστηκαν λοιπόν εχτές τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας τα οποία μπορείτε να βρείτε σε μορφή pdf στο site της ALA.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας:

  • Το 43,6% των εργαζομένων στο Web ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ 25-32, ενώ από 17,8% έχουν αποσπάσει τα ηλικιακά γκρουπ 21-24 και 33-38... ανήκω στο δεύτερο 17,8% - φτου!

  • Το 82,8% είναι άντρες... λες και δεν το ξέρουμε τι μπάκουρο-επάγγελμα είναι...

  • Το 25,3% δηλώνει Developer και το 19,9% δηλώνει Web Designer... πίσω και σας φάγαμε...


Υπάρχει μία πληθώρα άλλων στατιστικών και συμπερασμάτων (το pdf είναι 82 σελίδες!) τα οποία δεν μπορώ να αναπαράξω εδώ, όπως μισθολογικά στατιστικά, εργασιακές συνθήκες, μορφωτικό επίπεδο κλπ.

2 comments:

Anonymous said...

Δεν είσαι ο μόνος στο δεύτερο 17,8% ... αλλά μην ξεχνάς ότι όταν εμείς ξεκινήσαμε είμασταν στο πρώτο ηλικιακό γκρουπ με το μεγαλύτερο ποσοστό... έτσι είναι αυτά τα πράγματα...

Apostolos said...

Εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα'ρθεις...