Η ιστορία επιτυχίας του Mydeo




Το Mydeo είναι μία υπηρεσία streaming video όπου ο κάθε χρήστης μπορεί με μία μικρή μηνιαία χρέωση να ανεβάσει μέχρι 90 λεπτά video, σε όποια ανάλυση επιθυμεί. Μπορεί έπειτα να στείλει το url που προκύπτει σε όποιον χρειάζεται να δει το video.
Οι διαφορές βεβαίως με το YouTube και άλλες τέτοιες free υπηρεσίες είναι ότι το video δεν είναι δημοσίως διαθέσιμο, τα δικαιώματα παραμένουν στον δημιουργό του, ενώ δεν υπάρχουν όρια στην ποιότητα αφού μπορείς να επιλέξεις την ανάλυση στην οποία θα ανεβάσεις το video σου...

Αυτό που είναι καταπληκτικό είναι η ιστορία για το πως ξεκίνησε η όλη επιχείρηση από την ανάγκη των ιδρυτών της (Cary Marsh και Iain Millar) να ανεβάσουν ένα video του πρωτότοκου γιου τους ώστε να το δουν οι παππούδες του στην Ολλανδία για να καταλήξει σε συνεργασία με την Microsoft και 150.000 μέλη στο website.



Όλη η ιστορία βρίσκεται εδώ και έχει πολύ ενδιαφέρον να την διαβάσετε γιατί φαίνεται πως μία καλή ιδέα με σωστή χρηματοδότηση μπορεί να δημιουργήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις με φοβερή ανάπτυξη.

1 comment:

Anonymous said...

Είπαμε... το παν είναι η ιδέα...